Projekt: Art Codes

Kundprojekt

För ett tag sedan kom vi i kontakt med Bonniers Konsthall som funderade på hur man kunde utveckla en konstutställning till mobilen. I processen som följde dök det, som alltid, upp massor med idéer och tankar. Flera av dessa hade och har fortfarande behov av en längre utvecklingsprocess, både tekniskt och konceptuellt.

Istället för att fastna på teknik så ville vi komma igång och testa olika lösningar. Vi började därefter direkt titta på vad som kunde göras på kort tid – ett par veckor – som gav något intressant till utställningen som låg närmast i tiden; Runaway Train.

Ofta så faller historierna bakom konstverken bort, de historierna som är så viktiga för att kunna förstå sammanhanget och varför verken har skapats. Så vi bad de medverkande konstnärerna att sätta sig ned och berätta om sitt verk. Tänk er som ett kommentarsspår av regissören som ofta finns på DVD-filmer. Genom konstnärens personliga berättelse kring verken så får vi en historia att relatera till. Det är inte en traditionell audioguide utan istället konstnären som berättar från det perspektiv verket skapades i.

Art codes

Kopplingen ljud > konstverk gjordes med hjälp av QR-koder. Dessa koder har länge varit populära internt på Good Old (de finns bland annat på våra visitkort). I Art Codes fungerar de som billiga, snabbproducerade och lättuppmärksammade symboler för ljudspåren.

Har ni möjlighet så ta gärna en sväng förbi Bonniers Konsthall och utställningen Runaway Train för att prova på.

Tack till Sanna Stefansson (Sanape.se) för foton

Relaterat innehåll